Laserski tretmaji

Laserski tretmaji

IPL+ RF laser – za odpravo dlak, gubic, pigmentih madežev, kapilar, aken, strij, glivic na nohtih…
IPL + RF laserska depilacija – je revolucionarna novost v kozmetiki za trajno odstranjevanje dlak, aken, solarnih in starostnih pigmentacij ter razširjenih žilic.
Laserski tretmaji predstavljajo edinstven pristop k reševanju najrazličnejših problemov. Le-te rešujemo z najnovejšimi in najučinkovitejšimi tehnologijami, ki so po kakovosti in zagotovljenih rezultatih v samem svetovnem vrhu. Odstranjevanje dlak z laserjem velja za najmanj boleče od vseh metod odstranjevanja dlak. Med postopkom se ne uporablja nobene anestezije.

Kaj je IPL + RF laser in kaj laserska depilacija?

IPL + RF laser (intenzivna pulzna svetloba + radiofrekvenca) je aparat za selektivno fototermolizo. Dovršena tehnologija združuje izkušnje in raziskave s področja elektro-koagulacije in laserske tehnike.
IPL + RF tehnologija, je tehnologija, ki združuje IPL energijo, radiofrekvenčno energijo ter hlajenje ročnika. Vse tehnologije delujejo sočasno, kar pripomore k najboljšim rezultatom tudi na svetlejših, tankih ter mehkih dlačicah, na zelo varen način, ki zmanjša možnost opeklin.
Metoda je neinvazivna, saj se koža ne prebada. Sam postopek izključuje možnost nastanka okužbe, ker je svetloba laserja 100 % sterilna.
IPL + RF trajno odstranjuje:

  • dlake na obrazu, bikini predelu, nogah, rokah, hrbtu
  • akne
  • solarne in starostne pigmentacije
  • razširjene žilice na obrazu

ODSTRANJEVANJE DLAK Z IPL + RF TEHNOLOGIJO

Prekomerna telesna poraščenost je pogosta nadloga, ki se pojavlja tako pri ženskah kot pri moških. Večinoma predstavlja le kozmetično težavo, vendar je predvsem pri ženskah lahko tudi posledica hormonskih nepravilnosti. Pri poraščenosti obraza ali hrbta se lahko pojavi stiska in negativen vpliv na posameznikovo samopodobo.

Uporaba laserja in njegovo delovanje

Z laserjem, skozi več ponovitev, trajno odstranimo dlake na katerem koli delu telesa razen okoli oči. Metoda je uspešna tudi na večji površini telesa, saj dlake odstrani na hiter način. Primerna je za moške in ženske vseh starosti in vseh tipov kože, vendar se je izkazala za bolj učinkovito, kadar so dlake temne in močnejše, koža pa svetlejšega tena. Lasersko odstranjevanje dosega slabše rezultate pri svetlih in puhastih dlakah.
Laser ima prednost, da ne poškoduje vrhnjico kože (kot se lahko zgodi pri britju ali voskanju), kar zadovolji veliko ljudi. Laser deluje na žive dele dlačnega mešička (folikla), ki skrbi za tvorbo in obnovo korena dlake. Laserski žarek določene valovne dolžine prodre skozi kožo in se absorbira v pigmentu dlak (melaninu). Pri tem se sprošča toplotna energija, ki postopno uniči koren dlake.

Poseg z laserjem

Pred izvajanjem posega z laserjem se z vami pogovorimo in vas opozorimo, na kaj morate biti pozorni. Za varen in uspešen poseg je potrebno slediti navodilom, ki vam jih posredujemo.

Učinkovitost laserskega tretmaja

Cikel rasti dlak po telesu je različen. Kako učinkovito odstranimo dlako, je odvisno prav od tega, v kakšnem rastnem ciklu je. Če je dlaka med posegom v tako imenovani aktivni fazi, jo lahko uničimo. Če pa je v fazi mirovanja, bo v 1 do 3 mesecih (odvisno od predela), ponovno zrasla.
Da bi se znebili vseh dlak je potrebno postopek večkrat ponoviti. Za optimalen in dolgotrajen učinek je potrebnih najmanj 6 – 8 tretmajev, v časovnih intervalih od 21 dni do 1,5 meseca.

ODSTRANJEVANJE STRIJ

Ste opazili belkaste ali rožnate črte na svojem telesu? Bi radi spet imeli gladko in lepo kožo?
Strije so ena od najbolj neprijetnih sprememb na koži, s katerimi se srečuje veliko žensk in tudi moških. Strije se lahko pojavijo na različnih delih telesa in tudi starost, ko se pojavijo je lahko zelo različna. Moški jih imajo največkrat na ramenih, rokah in bokih; ženske pa na prsih, trebuhu, stegnih in zadnjici.
Že mladostniki so nesrečni, ko se jim pojavijo strije ob povečani telesni teži oziroma burnem telesnem razvoju. Nosečnice porabijo veliko denarja za čudežne kreme, ki naj bi preprečile nastanek strij na trebuhu in dojkah. Ko ne pomagajo nobene kreme in so strije že tu, se postavi vprašanje, kako jih odstraniti.
V našem kozmetičnem salonu nudimo učinkovito odstranjevanje strij s posebnimi tretmaji, s katerimi povzročimo ponovno prekrvavitev strije (brazgotine) in le-ta se začne zapirati in zaraščati, videz kože se izboljša.

LASERSKO ZDRAVLJENJE GLIVIC NA NOHTIH

Lasersko zdravljenje zahteva nekaj hitrih in zanesljivih postopkov zdravljenja. Laserska svetloba ne vpliva na zdravo tkivo, temveč samo na okuženo območje nohta.
Laserski snop je zasnovan tako, da deluje skozi noht ter uniči glivice pod in v njem. Noht ne postane takoj normalne barve, saj potrebuje nekaj časa, da narastek nohta v celoti preraste prej oboleli del nohta. Metoda zagotavlja dobre rezultate, pomembno pa je, da ta metoda ne povzroča okvar jeter in ledvic, kar se relativno pogosto dogaja pri uporabi sistemskih zdravil.
Prednosti laserskega snopa:

  • Nima stranskih učinkov (v primerjavi z antiglivičnimi zdravili )
  • Ne poškoduje celotnega nohta ali kože
  • Ne povzroča bolečin
  • Takoj po posegu lahko nosite čevlje in si nalakirate nohte

ODSTRANJEVANJE AKEN Z IPL TEHNOLOGIJO

Akne so ena najpogostejših kožnih bolezni, ki bolj ali manj prizadenejo skoraj vsakega mladostnika. Proti aknam lahko storimo veliko, vendar zahteva odstranjevanje aken oz. odstranjevanje mozoljev resen pristop.
Pri večini bolezen po puberteti izzveni, lahko pa traja tudi preko 30. leta starosti. Ker je najpogosteje prizadet obraz, predstavljajo akne na obrazu za mnoge velik problem, ki v veliki meri zmanjšuje kvaliteto življenja. Pojavijo se lahko tudi brazgotine od aken oz. brazgotine od mozoljev. Zaradi tega je potrebno akne obravnavati resno – z ustrezno nego in zdravljenjem skrajšati trajanje bolezni in preprečiti nastanek najtežjih oblik, ki zapuščajo trajne posledice (npr. brazgotine od aken).
V zadnjem času za zdravljenje aken uspešno izkoriščamo fototermično delovanje intenzivne pulzne svetlobe. Žarki, ki jih ta aparatura seva, delujejo na vse mehanizme nastanka aken: povečane lojnice, izločanje spremenjenega loja, prehitro poroženevanje celic v izvodilu lojnic in na bakterije, ki so odgovorne za vnetje.
Z istimi žarki, a nastavitvijo drugih parametrov, pa lahko omilimo tudi brazgotine in posvetlimo pigmentacije, ki velikokrat ostanejo zaradi stiskanja mozoljev, ali po nepravočasno in neustrezno zdravljenih aknah.

Kolikokrat je potrebno postopek ponoviti?

6 – 10 krat, kar je odvisno od stopnje aknavosti.

Postopek je kratek in varen

Poseg traja od 15 minut do pol ure. Med presvetljevanjem se čuti rahlo zbadanje. Po posegu se lahko pojavita kratkotrajna rdečina kože in/ali rahla oteklina, ki izgineta v enem ali dveh dneh.